Λειτουργία της θερμικής αντίστασης

July 25, 2021

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Λειτουργία της θερμικής αντίστασης

1. Η θερμική αντίσταση είναι ένας αντιστάτης φιαγμένος από ειδικό υλικό, και οι αλλαγές αξίας αντίστασής της με τη θερμοκρασία. Σύμφωνα με το διαφορετικό συντελεστή της αλλαγής αντίστασης, οι θερμικές αντιστάσεις διαιρούνται σε δύο κατηγορίες:

Ένας τύπος καλείται θετική θερμική αντίσταση συντελεστή θερμοκρασίας (PTC), η της οποίας αξία αντίστασης αυξάνεται με τη θερμοκρασία

Ο άλλος τύπος καλείται αρνητική θερμική αντίσταση συντελεστή θερμοκρασίας (NTC), η της οποίας αξία αντίστασης μειώνεται με την αυξανόμενη θερμοκρασία.

 

2. Αρχή εργασίας θερμικών αντιστάσεων

1) Θετική θερμική αντίσταση συντελεστή θερμοκρασίας (PTC)

PTC αποτελείται γενικά από titanate βάριου ως κύριο υλικό, και τα στοιχεία μιας μικρού ποσού σπάνια γαίας προστίθενται titanate βάριου, και γίνεται με την υψηλής θερμοκρασίας συμπύκνωση. Titanate βάριου είναι ένα πολυκρυσταλλικό υλικό. Υπάρχει μια διεπαφή μορίων κρυστάλλου μεταξύ του εσωτερικού κρυστάλλου και του κρυστάλλου. Όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, τα αγώγιμα ηλεκτρόνια μπορούν εύκολα να διασχίσουν τη διεπαφή μορίων λόγω του εσωτερικού ηλεκτρικού πεδίου. Αυτή τη στιγμή, η αξία αντίστασής της θα είναι μικρότερη. Όταν οι άνοδοι θερμοκρασίας, το εσωτερικό ηλεκτρικό πεδίο θα καταστραφούν, είναι δύσκολο για τα αγώγιμα ηλεκτρόνια να διασχιστεί η διεπαφή μορίων, και η αξία αντίστασης θα αυξηθεί αυτή τη στιγμή.

2) Αρνητική θερμική αντίσταση συντελεστή θερμοκρασίας (NTC)

NTC αποτελείται γενικά από τα υλικά μεταλλικών οξειδίων όπως το οξείδιο κοβαλτίου και το οξείδιο νικελίου. Αυτός ο τύπος μεταλλικού οξειδίου έχει τα λιγότερες ηλεκτρόνια και τρύπες, και η αξία αντίστασής της θα είναι υψηλότερη. Όταν οι άνοδοι θερμοκρασίας, ο αριθμός ηλεκτρονίων και το εσωτερικό τρυπών θα αυξηθούν και η αξία αντίστασης θα μειωθεί.

 

3. Πλεονεκτήματα της θερμικής αντίστασης

Η υψηλή ευαισθησία, ο συντελεστής θερμοκρασίας της θερμικής αντίστασης είναι περισσότερες από 10-100 φορές μεγαλύτερη από αυτή του μετάλλου, και μπορεί να ανιχνεύσει τις αλλαγές θερμοκρασίας 10-6℃ η ευρεία λειτουργούσα σειρά θερμοκρασίας, κανονικές συσκευές θερμοκρασίας είναι κατάλληλη για -55℃~315℃, οι υψηλής θερμοκρασίας συσκευές είναι κατάλληλες για τη θερμοκρασία επάνω από 315℃ (αυτήν την περίοδο ο υψηλότερος μπορεί να φθάσει σε 2000℃), η χαμηλής θερμοκρασίας συσκευή είναι κατάλληλη για -273℃~-55℃ είναι μικρό σε μέγεθος και μπορεί να μετρήσει τη θερμοκρασία του διαστήματος που άλλα θερμόμετρα δεν μπορούν να μετρήσουν.

 

4. Εφαρμογή της θερμικής αντίστασης

Η κύρια εφαρμογή μιας θερμικής αντίστασης είναι ως στοιχείο ανίχνευσης θερμοκρασίας, και η ανίχνευση θερμοκρασίας χρησιμοποιεί συνήθως μια θερμική αντίσταση με έναν αρνητικό συντελεστή θερμοκρασίας, δηλ., NTC. Παραδείγματος χάριν, συνήθως χρησιμοποιημένες οικιακές συσκευές, όπως οι κουζίνες ρυζιού, οι κουζίνες επαγωγής, κ.λπ., όλες οι θερμικές αντιστάσεις χρήσης.